Ορθοπαιδικό Ιατρείο Δρ. Νίκου Παπαλουκά MD, MKEOX
Αθλητιατρική - Αρθροσκοπική Χειρουργική
(Ώμου, Αγκώνα, Ισχίου, Ποδοκνημικής Άρθρωσης)
Μέλος: ΕΕΧΟΤ, ΚΕΟΧ, ΚΕΧΟΤ, SECEC/ESSSEΑρθροσκοπηση – Αρθροσκοπικη Χειρουργικη Ισχιου

Η Αρθροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική  που εφαρμόζεται στις αρθρώσεις του σώματος. Η επέμβαση αυτή περιλαμβάνει  μικρές οπές σαν πύλες εισόδου, από τις  οποίες εισάγεται το αρθροσκόπιο, ένα όργανο με αρκετούς μικροσκοπικούς φακούς που συνδέεται με οθόνη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της εξέτασης της άρθρωσης με μεγάλη λεπτομέρεια. Από τις άλλες πύλες εισόδους εισάγονται αρθροσκοπικά εργαλεία οπότε η επέμβαση από διαγνωστική μπορεί να γίνει και θεραπευτική.

imagesCAVH90MY

imagesCAUY9N3D

Αρθροσκόπηση Ισχίου

Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη ¨key hole surgery¨ γιατί έτσι δημιουργούνται  μικρότερες βλάβες των ιστών, μείωση του χρόνου αποκατάστασης, λιγότερες ουλές και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, με σαφώς καλύτερη οπτική επαφή στο εσωτερικό της άρθρωσης

Η αρθροσκοπική χειρουργική στην άρθρωση του ισχίου εφαρμόζεται σαν διαγνωστική αρθροσκόπηση και λήξη βιοψίας, για αφαίρεση ελευθέρων σωμάτων (οστεοχονδρομάτωση), για παθήσεις του αρθρικού χόνδρου, για παθήσεις του επιχειλίου χόνδρου, για κροτούν ισχίο, για σύνδρομο μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης, για ρήξεις  των γλουτιαίων τενόντων κλπ.