Ορθοπαιδικό Ιατρείο Δρ. Νίκου Παπαλουκά MD, MKEOX
Αθλητιατρική - Αρθροσκοπική Χειρουργική
(Ώμου, Αγκώνα, Ισχίου, Ποδοκνημικής Άρθρωσης)
Μέλος: ΕΕΧΟΤ, ΚΕΟΧ, ΚΕΧΟΤ, SECEC/ESSSEΠροφιλ

Ο ορθοπαιδικός  χειρουργός Δρ. Νίκος Παπαλουκάς είναι ένας  από τους πρωτοπόρους ορθοπαιδικούς που καθιέρωσαν στη Κύπρο την αρθροσκοπική χειρουργική  και την αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων και τραυματισμών (αθλητιατρική)  με βάση τις μοντέρνες τεχνικές και αντιλήψεις. Ο ιατρός διενεργεί αρθροσκοπική χειρουργική  στις αρθρώσεις του ώμου, αγκώνα, iσχίου, γόνατος και ποδοκνημικής. Ιδιαίτερη εμπειρία και ενδιαφέρον διαθέτει στην αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου και του γόνατος.  Απο το 2006 διενεργεί, κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης, και  αρθροσκοπική χειρουργική στο ισχίου. Βέβαια ασχολείται με προβλήματα και παθήσεις όλου του φάσματος της ορθοπαιδικής ειδικότητας, καθώς επίσης με τραυματισμούς και κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Ο Δρ. Νίκος Παπαλουκάς  ανακηρύχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2012  επίσημο μέλος της  SECEC/ ESSSE ( European Society for Surgery of the shoulder and the Elbow) (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής  Ώμου και Αγκώνα ) σαν ο πρώτος κύπριος ορθοπαιδικός μέλος της εταιρείας.

Ο ιατρός Παπαλουκάς  ενημερώνεται και εκπαιδεύεται συνεχώς,  λαμβάνοντας μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια κάθε χρόνο στο εξωτερικό. Είναι ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΧΟΤ ( Κυπριακή Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας) από το 1999 και διετέλεσε πρόεδρος  την περίοδο  2005-2006.

Ο Δρ. Παπαλουκάς  αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του  Aachen ( RWTH AACHEN ) της άλλοτε Δυτικής Γερμανία  και κατόπιν εκπαιδεύτηκε στην ορθοπαιδική  στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής και στο νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα.  Έλαβε το τίτλο του ειδικού ορθοπαιδικού τον Σεπτέμβριο του 1995 και τον Οκτώβριο του 1995 ανακηρύχτηκε, κατόπιν εξετάσεων,  μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (ΚΕΟΧ).

Ο ιατρός επέστρεψε στη Κύπρο το 1996 και έκτοτε ασκεί την ειδικότητα του ορθοπαιδικού. Από το 2006 στεγάζεται στο Αρεταίειο ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία.